Res på dina egna villkor

Att resa och uppleva nya saker är för många en lyx. Det är något vi unnar oss för att komma bort och bryta av vardagen. Oavsett om man reser i Sverige eller ut i världen, är en semester ofta välbehövlig för många. För andra är det ett sätt att få uppleva nya saker och nya världar. Att resa innebär olika saker för olika människor.

Två kategorier av resenärer

Man kan säga att det finns två kategorier av folk som gillar att resa. Den ena är den som vill resa bekvämt och bokar allt via resebyrå, där allt är fint paketerat. Bara att packa väskan och ta sig till flygplatsen, sen är det andra som tar hand om allt. Mer känt som charterresa. Sen har vi den kategorin som är mer äventyrlig och vill själv bestämma hur resan ska se ut. För de är planerandet halva resan. Man kan lätt boka flyg och hotellrum själv. Ofta till mycket billigare priser också. Dessutom kan man designa sin resa hur man vill. När man letar hotell inför sin resa kan man tjäna på att använda en rabattkod till hotels.com. Här finns många bra rabatter och har man tur hittar man något som passar perfekt. Vill man prova udda boende, listar Expressen 7 av världens märkligaste hotell.

Guider till drömresan

Hela världen är full av underbara platser och många reseguider som tipsar om platser i hela världen värt att resa till. I guiderna får man tips om bra hotell, vad man kan se och göra, var de mysigaste restaurangerna ligger, barnvänligaste platserna, hetaste shoppingen och så vidare. Vet man vart man vill åka hittar man många reseböcker, vilka kan vara ovärderliga om man reser som backpacker eller reser runt lite som man vill, men även om man är på en plats är dessa reseböcker bra. Oftast får man tips om små smultronställen.