Mode och skönhet – ett sant nöje

Mode- och skönhetsprodukter säljer som aldrig förr och det vittnar om att det finns ett stort kollektivt intresse för just mode och skönhet. Vi lever in en tidsanda där vi värderar utseendet oerhört högt, både hos oss själv men också i stor utsträckning hos andra.

Vi kan orda i oändligheten om vad vi egentligen tycker om att utseendet är så centralt i människans liv, men faktum är att vi har vinster att nyttja av att se representativa ut. Söker man ett jobb så bedöms man i allra högsta grad på utseendet, likaså om man ska handla i en butik eller om man ska passera passkontrollen på flygplatsen.

Vi människor kategoriserar och favoriserar människor i storutsträckning beroende på hur de ser ut och vilken klasstillhörighet som de antas tillhöra. Detta är givetvis förenat med faror som att vi kan missta en farlig person för att inte vara det och så vidare, men trots allt så gör vi det hela tiden.

Att ta hand om sitt yttre har ett betydande psykiskt, fysiskt och organiskt hälsovärde för oss som inte ska underskattas. Vi mår bättre av att ta hand om oss själva, så väl inuti som utanpå. Dessutom får vi fler fördelar av att göra det, som exempelvis ökade chanser att få de jobb som vi söker med mera.

Har du ditt utseende som största nöje och intresse så ska du inte skämmas för det, njut av den tid vi lever i nu, där löshår- naglar och ögonfransar är populärt och utseende förbättrande utan kirurgiska ingrepp. Vi lever bara en gång och drömmer du om att sätta in löshår så gör det, låt ingen annan hindra dig! Unna dig ett besök på en salong som verkligen kan utseende, varför inte passa på att byta hårfärg eller sätta in extensions inför våren?